Halden fengsel

Halden fengsel er et av Norges største fengsler med ca 250 innsatte. Fengselet gjennomfører varetektsfengsling og fengselsstraffer av ulike kategorier. Halden fengsel er lokalisert på Berg i Halden kommune. 

Stortinget besluttet i 1999 at det skulle planlegges et nytt fengsel på Østlandet og Statsbygg fikk i 2000 oppdraget med å planlegge det nye fengselet og å finne egnet tomt. Endelig beslutning om Halden som stedsvalg ble tatt i 2003. Halden fengsel ble ferdigstilt i oktober 2009, og i april 2010 var alle avsnitt i fengselet tatt i bruk.

Fengselsanlegget består av åtte bygg: administrasjonsbygning, varetekstavdeling, aktivitetssenter, kulturhus, boavdelinger, besøkshus, åpen avdeling samt lager og avfalsstasjon.

Det desentraliserte anlegget er en del av rehabiliteringen til livet utenfor fengselet. Vandringen mellom bolig, arbeid og fritidsaktiviteter gir den innsatte en nødvendig rytme i hverdagen og et forhold til tiden som går. Anlegget er utformet slik at det skal møte både innsatte og ansatte på en vennlig og ikke-autoritær måte. 

Halden fengsel ble tildelt Arnstein Arnebergs pris for arkitektur i 2010. 

Eiendom. Forvaltes
Fengsel

Justisveien 10

1789 BERG I ØSTFOLD

Fakta

Eiendomstype: fengsel
Tomteareal: ca
25880
m2
Bruttoareal: ca
27617
m2
Leietakere:
  • Kriminalomsorgsdirektoratet

Last ned

Halden fengsel. Nybygg
Ferdigmelding

×