Administrasjonsbygget, Svalbard

Administrasjonsbygget for Sysselmannen på Svalbard ligger på Skjæringa, der Adventfjorden og Longyeardalen møtes. Tomten ligger høyt, med utsikt mot både Isfjorden, Adventfjorden og Longyeardalen. Nærmeste nabo er Sysselmannsgården.

Sysselmannensetaten flyttet inn i bygget i januar 1998. Nybygget er reist på eksisterende betongkonstruksjon som overlevde en stor brann 6. november 1995. Det daværende administrasjonsbygget ble totalskadet i brannen.

Arkitekt var Jarmund/Vigsnæs AS.

Ved bygging på Svalbard er det noen spesielle hensyn som må tas. Bygningen er utformet slik at det ikke skjer varmetransport gjennom gulv til grunnen, da dette ville forstyrret de termiske forholdene på øya.

Administrasjonsbygget har også "isbjørnskjermer" av treverk på fasaden mot nord og vest. Dette gir en fysisk og psykisk beskyttelse mot det store landskapsrommet.

Tilbygg i massivtre

I 2015 ferdigstilte Statsbygg et tilbygg til administrasjonsbygget i Longyearbyen. Dette ga 600 ekstra kvadratmetre tiltrengt kontorareal, bedre tilpasset oppgavene, i tillegg til arkiv, møterom og en fengselscelle.

Eiendom. Forvaltes
Offentlig adm. og tjenesteyting

Vei 309-6

9170 LONGYEARBYEN

Fakta

Eiendomstype: offentlig adm. og tjenesteyting
Tomteareal: ca
0
m2
Bruttoareal: ca
2410
m2
Leietakere:
  • Sysselmannen på Svalbard

×