Agder behandling ungdom, avd. Furuly

Agder behandling ungdom, avdeling Furuly eies av Mandal kommune. Statsbygg leier institusjonen for BUFetat. Furuly ligger i Mandal kommune. 

Furuly ble bygget av Mandal kommune som barnevernsinstitusjon i 1967 takket være en større pengegave der pengene skulle brukes til barnevernformål. Institusjonen hadde funksjon som barnehjem fram til 1996, da det ungdomshjem her. Mandal kommune sto for driften fram til 1983. Da overtok Vest-Agder fylkeskommune fram til staten overtok i 2004. Mandal kommune er forsatt eier av eiendommen. 

Furuly ligger i et område som heter Furulunden nær Mandal sentrum. Området er et populært rekreasjonsområde, nær badestranden Sjøsanden. Det er noe boligbebyggelse i området. 

Hovedbygningen er fra 1967 og er ikke endret bortsett fra noe oppussing og mindre endringer i planløsningen innvendig. Frittliggende garasje ble bygget i 1988, med tilbygg i 1998. Det er opparbeidet parkeringsplasser og plen.

På Furuly jobber det 20 personer og det er plass til fem ungdommer mellom 13 og 18 år. Her er det også treningshybel og gymsal.

 

 

 

Eiendom. Forvaltes
Barnevernseiendom

Fridtjof Nansens Vei 12 A

4514 MANDAL

Fakta

Eiendomstype: barnevernseiendom
Tomteareal: ca
1000
m2
Bruttoareal: ca
681
m2
Leietakere:
  • Barne-, Ungdoms- og Familiedirektoratet

×